© Δημήτρης Γκιουλέκας Site map


Τα άγραφα της Πνευμονολογίας

Ένα μοναδικό στο είδος του βιβλίο για την υγεία!

Το βιβλίο «Τα άγραφα της Πνευμονολογίας» του Δημήτρη Γκιουλέκα, Πνευμονολόγου, Ομότιμου Καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία εδώ και ένα χρόνο.

Το πρώτο μέρος, αφορά σε αφηγηματική εξιστόρηση 49 πραγματικών ιατρικών περιστατικών που αναφέρονται ως «ιατρικές ιστορίες» που είναι γραμμένες με γλαφυρό τρόπο, ευχάριστες στην ανάγνωση και εύκολα κατανοητό περιεχόμενο. Κάθε περιστατικό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον που προκύπτει συνήθως, από μια λάθος διάγνωση ή ιατρική παράλειψη ή ακόμη και λάθος εκτίμηση των ασθενών που έτσι οδηγήθηκαν σε «θολά διαγνωστικά μονοπάτια» και από εκεί σε διάφορες καταστάσεις όχι και πολύ ευχάριστες.

Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο σε όσους θέλουν να βαθύνουν λίγο περισσότερο σ’ αυτά που περιγράφονται στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο μέρος, αλλά και στην εξιστόρηση των περιστατικών, περιλαμβάνονται οδηγίες και διάφορα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για τις αναφερόμενες καταστάσεις.

Έτσι, ο αναγνώστης πληροφορείται τις πλέον σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας της κάθε περίπτωσης που περιγράφεται στο βιβλίο. Το βιβλίο καλύπτεται από σύγχρονη βιβλιογραφία και από διαχρονικές ιστοσελίδες κυρίως πνευμονολογικού ενδιαφέροντος.

Το βιβλίο απευθύνεται σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων για ενημέρωση και αποφυγή λαθών που μπορεί καθημερινά να τους συμβούν. Σημαντικό ενδιαφέρον φαίνεται να υπάρχει και για όλους εκείνους που διαχειρίζονται θέματα υγείας, όπως φαρμακοποιοί, κτηνίατροι, βιολόγοι, νοσηλεύτριες/ές, φυσιοθεραπευτές κλπ, αλλά και για σπουδαστές σχολών υγείας.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκύπτει και για το ευρύ αναγνωστικό κοινό, μια και τα θέματα υγείας αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας, κύριος δε στόχος του συγγραφέα είναι η πρόληψη των παθήσεων και των καταστάσεων που περιγράφονται.

Τι είπαν:

«…Όταν μου ενεχείρισε τα πρώτα χειρόγραφα του βιβλίου "Τα άγραφα της Πνευμονολογίας" δοκίμασα μια μεγάλη έκπληξη. Ποτέ δεν είχα υποπτευθεί αυτήν την αθέατη πλευρά της προσωπικότητάς του. Διαβάζοντας τα, η έκπληξή μου μεγάλωσε ανάμικτη με θαυμασμό για το ύφος της γραφής τους• απλή, πηγαία, ανεπιτήδευτη που κάνουν τα κείμενα ευχάριστα και ελκυστικά στην ανάγνωσή τους. Και όλα αυτά διαβάζοντας ένα πολύ ωραίο και ευχάριστο βιβλίο στο οποίο ο λόγος ρέει αβίαστα και γοητευτικά.»

Χρύσανθος Ζαμπούλης – Ομ. Καθηγητής Παθολογίας, Θεσσαλονίκη.

«…Η γραφή είναι ιδιαίτερα γλαφυρή, η κατανομή της ύλης πολύ πρωτότυπη, οι περιγραφές λιτές, τα περιστατικά αληθινά, διαβάζονται πολύ ευχάριστα και τέλος δίνουν σαφή μηνύματα…»!

Νίκος Σιαφάκας – Ομ. Καθηγητής Πνευμονολογίας, Κρήτη.

 

Designed by  Art@Skepsis