© Δημήτρης Γκιουλέκας Site map


Θεραπευτικές Παρεμβάσεις

Τα σύγχρονα διαγνωστικά μέσα συνδυασμένα με την ευρεία, στερεά και συνεχή επιστημονική μας κατάρτιση, αποτέλεσμα μακράς Ακαδημαϊκής και Κλινικής διαδρομής του Καθηγητή Δημήτρη Γκιουλέκα, στην Πνευμονολογική Κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, αποτελούν εγγύηση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για άτομα με προβλήματα υγείας από τους πνεύμονες και γενικότερα από το αναπνευστικό σύστημα!

Θεραπευτικά χρησιμοποιούμε, όλες τις προτεινόμενες θεραπευτικές λύσεις στα κλασικά συγγράμματα πνευμονολογίας, προσαρμοσμένες στις θέσεις Διεθνούς Ομοφωνίας για κάθε πάθηση.

Με αυτό το τρόπο ανοίγουμε τον θεραπευτικό δρόμο για όλες τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος. Σε εντελώς σπάνιες περιπτώσεις όπου αυτά τα δεδομένα είναι αδύνατο να εφαρμοσθούν για διάφορους λόγους, τότε προσαρμόζουμε τη θεραπευτική μας προσπάθεια στην κάθε περίπτωση χωριστά.

Σημαντική προσπάθεια καταβάλουμε για να βοηθήσουμε καπνιστές που επιθυμούν και έχουν αποφασίσει να διακόψουν το κάπνισμα.

Ιδιαίτερες θεραπευτικές παρεμβάσεις χρησιμοποιούνται σε ορισμένες περιπτώσεις με βαρύ άσθμα, όπου εκτός από τη συμβατική θεραπεία εφαρμόζεται και συμπληρωματική θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα (omalizumab). Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις αλλεργικού άσθματος χρησιμοποιείται η Ανοσοθεραπεία με αντιαλλεργικά εμβόλια, όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και έχουν αποτύχει τα άλλα θεραπευτικά μέσα.

Γρήγορα στη Διάγνωση

Για εμάς, πολύ σημαντικό γεγονός αποτελεί η πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο που περιλαμβάνει:

  1. Κλινική εξέταση,
  2. Σπιρομέτρηση,
  3. Ρινομανομετρία και
  4. Οξυμετρία.

Αυτά, σε συνδυασμό με τη μελέτη της απλής ακτινογραφίας του θώρακα αποτελούν το «θεμέλιο λίθο» για τη διάγνωση και τη θεραπεία του ασθενή με αναπνευστικά προβλήματα.

Εγγύηση για το ταχύτερο και καλύτερο αποτέλεσμα για τη διάγνωση και τη θεραπεία των πνευμονικών παθήσεων και γενικότερα των παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος, αποτελούν:

  1. Η τεράστια εμπειρία μας στα ηλεκτρονικά μέσα
  2. Η συνεχής και επί 35 χρόνια συμμετοχή μας σε υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές δραστηριότητες και
  3. Η καθημερινή επίλυση προβλημάτων στο ιδιωτικό Ιατρείο «στη μαχόμενη Πνευμονολογία» από το 1975.

Σ’ εμάς θα βρείτε την πλέον εμπεριστατωμένη λύση για κάθε πρόβλημα ή πάθηση του αναπνευστικού συστήματος!

«ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»

 


Ειδική ανοσοθεραπεία

Η ανοσοθεραπεία ή θεραπεία απευαισθητοποιήσης (αντιαλλεργικά εμβόλια) αποτελεί μορφή «θεραπείας» για περιπτώσεις αλλεργικής ρινίτιδας, αλλεργικού βρογχικού άσθματος και αλλεργίας στο δηλητήριο των Υμενοπτέρων (σφηκών και μελισσών).

Η Ειδική για το Αλλεργιογόνο Ανοσοθεραπεία (ΕΑ) σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή και την αποφυγή έκθεσης στα υπεύθυνα αλλεργιογόνα, αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της αντιμετώπισης των αλλεργικών παθήσεων.

Η ΕΑ, η ελεγχόμενη δηλαδή χορήγηση εκχυλίσματος του υπεύθυνου για τη νόσο αλλεργιογόνου, παρεμβαίνει στο ανοσολογικό σύστημα και επιδιώκει την εγκατάσταση "ανοχής" έναντι του συγκεκριμένου αιτίου, έτσι ώστε να αποτραπεί ή να μειωθεί η έκλυση συμπτωμάτων κατά τη μελλοντική επαφή του ασθενή με αυτό.

Ο ακριβής μηχανισμός δράσης της ΕΑ δεν είναι γνωστός, βέβαιο όμως είναι ότι κατά τη διάρκειά της παρατηρούνται αρκετές ανοσολογικές μεταβολές, στις οποίες έχει αποδοθεί μέρος των ευεργετικών της αποτελεσμάτων. Καμία όμως από τις μεταβολές αυτές δεν συνδέεται σταθερά με την έκβαση και το αποτέλεσμα της ΕΑ. Στα τελευταία χρόνια επικρατεί η άποψη ότι η ανοσοτροποποιητική δράση της ΕΑ και η διατήρηση του αποτελέσματός της μετά τη διακοπή των θεραπευτικών σχημάτων οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ικανότητά της να μεταβάλλει την Τh ανοσολογική απάντηση του αλλεργικού ασθενή. Η μετατροπή αυτή οδηγεί, μεταξύ άλλων, στην αύξηση της παραγωγής IFN-γ με αποτέλεσμα την αναστολή της παραγωγής IgE.

Διαβάστε τα παρακάτω έγγραφα

Ανάλογα με τον φυλλομετρητή σας ή θα ανοίξουν κατ' ευθείαν ή θα πρέπει να τα αναζητήσετε στον κατάλογο των λήψεων.

Θεραπευτικές προσεγγίσεις Πνευμονοπαθειών
Συσκευές & μηχανήματα
PDF, 440 Kb

Θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα
Ομαλιζουμάμπη (omalizumab)

PDF, 173 Kb


Designed by  Art@Skepsis
Ξεφυλλίστε
το βιβλίο
Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε το βιβλίο  «Τα άγραφα της  Πνευμονολογίας»